Mouratoglou: Serena može dostići Graf pa i Court

Ima tri titule manje od Graff, pet od Court

Mouratoglou: Serena može dostići Graf pa i Court

Patrick Mouratoglou je trener Serene Williams, neki će reći i više od toga. Sa Serenom radi već dvije i pol godine i čvrsto vjeruje kako Serena može dostići Steffi Graf, pa čak i Margaret Court po broju osvojenih Grand Slam naslova. Serena ima 19, Graf 22, Court 24.

"Naravno da Serena može to napraviti, zašto ne? Iako sam siguran da će biti teško, jer morat će držati prije svega svoju formu. Mora biti maksimalno motivisana, nije lako jer ipak Serena je već dugo u svijetu tenisa. Velikih 17 godina i svako jutro kada se probudi ide na treninge. Sve su to stvari koje mogu uticati, ali ona je u ovom trenutku tu, spremna da još igra na vrhunskom nivou. Sharapovu je pobjedila u finalu Australian Opena, 16. put je zaredom bila bolja od Ruskinje, to nešto znači" dodao je Mouratoglou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije