Može li Džumhur iznenaditi Troickog?

Prvo kolo Australian Opena

Može li Džumhur iznenaditi Troickog?

Damir Džumhur imaće težak zadatak u prvom kolu Australian Opena.

Najboljih bh. teniser na startu prvog Grand Slama sezone rekete će ukrstiti sa Srbijancem Viktorom Troickim, 29. igračem svijeta.

Džumhur i Troicki do sada se nisu sastajali na ATP Touru, a sudeći po rezultatima na startu 2017., srbijanski teniser se nalazi u nešto boljoj formi.

Doduše, Džumhur je odigrao samo jedan meč u kojem je ubjedljivo poražen od Izraelca Dudija Sele (6:2, 6:2).

Troicki je upisao pet mečeva i ostvario tri pobjede. Na turniru u Sydneyu stigao je do polufinala, dok je u Brisbaneu zaustavljen u drugom kolu.

Što se tiče najboljih rezultata na Australian Openu, bh. teniser je 2014. godine stigao do trećeg kola, a plasman u 1/16 finala najbolji je rezultat i za Troickog (2011, 2015, 2016).

Duel Džumhura i Troickog na programu je noćas jedan sat iza ponoći na terenu broj 22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi