Muguruza dominantna, Kvitova izbacila Jelenu Janković
Foto: EPA

US Open, 1. kolo

Muguruza dominantna, Kvitova izbacila Jelenu Janković

Danas je odigran veliki broj mečeva prvog kola US Opena u ženskoj konkurenciji, a početak posljednjeg Grand Slama sezone je donio nekoliko zanimljivih rezultata.

Petra Kvitova je dva seta savladala najbolju srbijansku teniserku Jelenu Janković. Čehinja tako slavila sa 2:0, po setovima 7:5, 7:5, a svi gledatelji su mogli pratiti veliku borbu dvije teniserke.

Jelena Janković je čak bila blizu i da drugi set riješi u svoju korist, te je imala vodstvo od 5:3, ali je Kvitova sjajnom serijom došla do preokreta u drugom setu i pobjede u meču.

Aktuelna osvajačica Wimbledona, španska teniserka Garbine Muguruza je lagano došla do pobjede nad Amerikankom Lepchenko rezultatom 2:0, po setovima 6:0 i 6:3.

I Caroline Garcija je opravdala ulogu favoritkinje i dominantno završila posao protiv Martincove. Francuskinja je tako sa 2:0, po setovima 6:0, 6:1 slavila i prošla u drugo kolo US Opena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi