Muguruza počistila Rybarikovu za drugo finale Wimbledona

Španjolka slavila bez problema

Muguruza počistila Rybarikovu za drugo finale Wimbledona

Španska teniserka Garbine Muguruza plasirala se u finale Wimbledona nakon što je danas u polufinalnom meču slavila protiv Magdalene Rybarikove iz Slovačke sa 2:0 u setovima.

Iako je Rybarikova, 87. teniserka svijeta, igrala veoma dobro u dosadašnjem dijelu turnira, danas je ipak naletjela na mnogo bolju rivalku koja je opravdala ulogu favoritkinje. 

Oba seta tekla su gotovo na identičan način. I u prvom i u drugom dijelu meča Muguruza je pravila po dva vezana brejka i dolazila do vodstva od 4:0. Do kraja seta bi njena rivalka uzela oba puta po jedan gejm i to je bilo to. Meč je trajao samo 66 minuta. 

Bit će ovo drugo finale Wimbledona za špansku teniserku, a u njemu će igrati protiv bolje iz meča Venus Williams-Johanna Konta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi