Muguruza "prijeti" Sereni

WTA lista

Muguruza "prijeti" Sereni

WTA lista doživjela je velike promjene nakon završetka Roland Garrosa.

Amerikanka Serena Williams je i dalje zadržala prvo mjesto, ali se zato osvajačica drugog ovosezonskog Grand Slama, Španjolka Garbine Muguruza, sa četvrtog mjesta probila na drugu poziciju.

Pad su doživjele Poljakinja Agnieszka Radwanska i Njemica Angelique Kerber, koje sada zauzimaju treću, odnosno četvrtu poziciju.

Slijede potom Rumunka Simona Halep i Bjeloruskinja Victoria Azarenka, a krug najboljih zatvaraju Roberta Vinci, Belinda Benčić, Venus Williams i Timea Bacsinszky.

Holanđanka Kiki Bertens je sjajnim igrama na Roland Garrosu napravila veliki skok na WTA listi, pa je sa 58. pozicije dospjela na 27. mjesto.

Najbolja bh. teniserka Dea Herdželaš trenutno je 342. igračica svijeta.

WTA lista, TOP 10

1. Serena Williams  8.330 poena

2. Garbine Muguruza  6.766

3. Agnieszka Radwanska  6.080

4. Angelique Kerber  5.620

5. Simona Halep  4.471

6. Victoria Azarenka  4.221

7. Roberta Vinci  3.405

8. Belinda Benčić  3.260

9. Venus Williams  3.116

10. Timea Bacsinszky  2.800

...

342. Dea Herdželaš  110

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi