Murray bez problema do četvrtfinala Wimbledona
Foto: EPA

Dalje ide i Berdych

Murray bez problema do četvrtfinala Wimbledona

Svjetski broj jedan Andy Murray se bez većih problema obračunao sa Benoitom Paireom u osmini finala Wimbledona.

Britanac je do pobjede došao za dva sata i 23 minuta igre, a slavio je u tri seta. Najviše problema je Murray imao u prvom setu, koji je osvojio nakon tie-breaka u kojem je bio dominantan (7:1), da bi u preostala dva bio sigurniji.

Murray je u drugom setu slavio sa 6:4, a potom s istim rezultatom u trećem došao do konačne pobjede i plasmana u četvrtfinale, gdje će se sastati sa Querreyjem.

Do četvrtfinala je nakon veoma uzbudljive borbe stigao i Tomas Berdych, koji je u pet setova savladao Dominica Thiema. Berdych je u prvom setu slavio sa 6:3, da bi Thiem poravnao na 1:1 nakon što je u drugom bio bolji u tie-breaku.

Berdych je osvojio treći set 6:3 i poveo sa 2:1, da bi nakon toga Thiem uzvratio istom mjerom (6:3) i poravnao na 2:2. U odlučujućem, petom setu je Berdych još jednom slavio sa 6:3 i tako došao do pobjede.

Tomas Berdych će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Đoković - Mannarino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi