Murray bez problema do polufinala Cincinnatija

Britanac slavio protiv Tomića

Murray bez problema do polufinala Cincinnatija

Britanski teniser Andy Murray plasirao se u polufinale Masters turnira u Cincinnatiju nakon pobjede protiv Australca Bernarda Tomića sa 2:0.

Murray je veoma dobro ušao u meč te je u petom gemu prvog seta uspio da napravi brejk i da dođe do vodstva od 3:2. Do kraja seta je rutinski zadržao svoj servis i bez problema poveo sa 1:0.

Nastavak meča donio je sličnu priču. Igralo se gem za gem sve do posljednjih minuta drugog seta. Tada je Murray u devetom gameu uspio da napravi brejk i da kasnije zadrži svoj servis za slavlje na ovom meču.

On će u polufinalu igrati protiv Miloša Raonića koji je nešto ranije slavio protiv Austrijanca Thiema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi