Murray: Bila je ovo sjajna nedjelja

Britanac nakon osvojene titule

Murray: Bila je ovo sjajna nedjelja

Andy Murray uspio je konačno da prekine negativnu seriju protiv Novaka Đokovića.

Britanac je danas savladao srpskog tenisera u finalu Rima (6:3, 6:3), te je došao do prve titule u 2016. godini, a 36. u karijeri.

"U posljednjih nekoliko godina najbolje rezultate postižen na šljaci, tome se nisam nikako nadao. Titulu u Rimu uglavnom su osvajali veliki igrači, tako da sam ponosan što sam se našao među svim tim imenima", izjavio je, između ostalog, Murray nakon meča.

Sa druge strane, Đoković je pohvalio igru Britanca i čestitao mu na sjajnoj nedjelji.

"Ovo je bila jako naporna nedjelja. Proveo sam mnogo sati na terenu, tako da nisam mogao biti svjež u finalnom susretu. Ipak, Andy je bio danas previše dobar i sasvim zasluženo je pobijedio. Čestitam mu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi