Murray: Bio sam nervozan i to je razlog loše igre

Britanac izgubio prvi set protiv Mathewa Ebdena

Murray: Bio sam nervozan i to je razlog loše igre

Britanac Andy Murray odigrao je prvi ATP meč nakon raskida saradnje sa trenerom Ivanom Lendlom i ostvario je pobjedu. 

Aktuelni pobjednik Wimbledona savladao je mladog Australca Matthewa Ebdena, ali nije odigrao meč za pamćenje. Murray je čak izgubio prvi set od Ebdena, ali je u nastavku ipak pokazao da je bolji igrač i preokrenuo rezultat. 

"Nije uvijek bitno kako igrate, već koliko ste smireni. Bacio sam peškir, bio sam nervozan, ali sam potom osvojio šest gemova za redom. Možda to nema veze, a možda mi je pomoglo", rekao je nakon meča Andy Murray.

Protivnik Andyja Murraya u trećem kolu Miamija biće španski teniser Feliciano Lopez protiv kojeg je slavio u svih prethodnih osam međusobnih mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.