Murray: Do prvog mjesta me čeka težak posao
Foto: EPA

Murray nakon osvajanja Beča

Murray: Do prvog mjesta me čeka težak posao

S. Bošković

Andy Murray je u ovom trenutku jedan od najboljih tenisera na svijetu, a kako sada stvari stoje i budući broj jedan. 

Ispred Britanca je u ovom trenutku samo Novak Đoković. 

Dvadesetdevetogodišnji teniser je danas osvoji sedmu titulu ove godine, nakon što je u finalu Beča bio bolji od Jo-Wilfreda Tsonge. 

Ipak, Murray je svjestan toga da mora još mnogo raditi i vježbati kako bi postao najbolji na svijetu. 

Britanac će priliku da postane broj jedan imati na završnom mastersu sezone u Parizu, ukoliko osvoji turnir, a Đoković se ne plasira u finale. 

"Sve sam bliže tome da postane najbolji, ali još je dug put preda mnom. Čini se da je veoma malen korak skočiti s drugog na prvo mjesto, ali je taj korak najteži. Lakše je s  stotog mjesta skočiti na pedeseto", rekao je Murray nakon osvajanja Beča. 

Murrayu je ovo treća titula u nizu, nakon što je osvojio Peking i Šangaj, a od Roland-Garrosa u junu je izgubio samo tri meča. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti