Murray gledao porazu u oči, ali se izvukao

Veliki preokret Britanca

Murray gledao porazu u oči, ali se izvukao

Britanski teniser Andy Murray plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Riju nakon pobjede protiv Italijana Fabija Fogninija 2:1 u setovima.

Murray je bio veliki favorit u ovom meču i očekivalo se da će tu ulogu i potvrditi nakon što je prvi set dobio sa 6:1 poslije dva brejka koja je napravio.

Murray je napravio brejk i na početku drugog seta te je poveoa sa 2:1 i tada se činilo da će bez problema meč privesti kraju. Ipak, Fognini od tog trenutka uspjeva ubaciti u brzinu više i sa čak tri brejka do kraja drugog seta osvojiti ovaj period igre sa 6:2.

Italijan je nastavio sa nevjerovatnom igrom i u trećem setu pa je odmah napravio i četvrti vezani brejk kojim je poveo sa 3:0. Murray ne bi bio drugi teniser svijeta da se čak i iz takve situacije ne zna izvući, pa je Britanac uspio da napravio tri vezana brejka i da set dobije sa 6:3 nakon čega se plasirao u četvrtfinale.

Tamo ga čeka 22. svijeta, Steve Johnson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi