Murray i Tomic opravdali očekivanja, Kazahstan među osam

Kompletirana dva para četvrtfinala

Murray i Tomic opravdali očekivanja, Kazahstan među osam

Nakon Srbije i Francuske, plasman u četvrtfinale Svjetske grupe osigurale su reprezentacije Velike Britanije, Australije i Kazahstana.

Andy Murray je odigrao odlično protiv Johna Isnera te je slavio u tri seta 7-6(4), 6-3, 7-6(4). Isner je bio prvi reket Amerikanaca, nije uspio osvojiti niti boda, izgubio je oba singla. Iako je danas samo jednom izgubio servis protiv Murraya, ali je Škotu i to bilo dovoljno. Amerikanac je propustio svih sedam break lopti, imao je 59 winnera, 41 neforsiranu pogrešku. Murray je imao svega 12 neforsiranih pogrešaka.

Australci su iskoristili svoju priliku protiv oslabljene Češke i nakon godina lutanja evo ih u četvrtfinalu. Sa tri breaka je Bernard Tomić slomio otpor Lukasa Rosola, završilo je 6-7(4), 3-6, 6-7(5). Bernard je opravdao očekivanja, u dva singla nije izgubio niti seta, ali je u petak veliku stvar napravio Thanasi Kokkinakis.

Italija je danas trebala jedan bod iz dva meča u Astani i niti jedan nije osvojila. Kukuskin je lakše od očekivanog nadigrao Seppija u tri seta, nakon čega su o ukupnom pobjedniku odlučivali Nedovyesov i Fognini. Nedovyesov je dobio prvi u tie breaku, sa dva breaka u naredna dva Fognini je preokrenuo situaciju, ali nije izdržao. Na početku četvrtog gubi servis, nije ga nadoknadio. U petom Kazahstanac ima 4-1, Fognini sa četiri vezana gema dolazi na korak do pobjede, ali tu i ostaje. Nedovyesov slavi 7-6(5), 3-6, 4-6, 6-3, 7-5.

Rezultati:
Velika Britanija - USA 3:2
Njemačka - Francuska 2:3
Češka - Australija 2:3
Kazahstan - Italija 3:2
Srbija - Hrvatska 5:0
 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.