Murray: Igram bolje na treningu, nego na terenu
Foto: EPA

Britanski teniser nakon ispadanja s Queensa

Murray: Igram bolje na treningu, nego na terenu

S. Bošković

Andy Murray smatra da će se njegovo rano ispadanje s turnira u Queensu odraziti na njegove igre na Wimbledonu. 

Prvi igrač svijeta ispao je u prvoj rundi turnira od 90. igrača svijeta Jordana Thompsona rezultatom 2:0 u setovima. 

"Ovo je veliki udarac za mene. Ovaj turnir trebao je biti priprema za Wimbledon, kao što je bio i u prošlosti. Kad bih ovdje odigrao dobro, onda bi igrao dobro i na Wimbledonu. No, sad to nije slučaj", rekao je Murray, te još dodao: 

"Ne vjerujem da će se nešto mnogo moći promijeniti u mojoj igri do početka Grand Slama.  Na treningu sam igrao mnogo bolje, nego što sam to pokazao na terenu. Ako nastavim igrati ovako neću uspjeti osvojiti naslov na Wimbledonu", zaključio je Britanac. 

Murray je već izgubio devet mečeva u 2017. godini, a čak je sedam tih mečeva izgubio od igrača koji su ispod dvadesetog mjesta na ATP rang listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi