Murray: Impresivnije pobjede su one kada ne igraš najbolje

Prvi reket svijeta nakon plasmana u polufinale RG

Murray: Impresivnije pobjede su one kada ne igraš najbolje

D. Rakanović

Prvi teniser svijeta Andy Murray smatra da su impresivnije one pobjede kada igrač ne igra svoju najbolju igru. 

Murray se plasirao u polufinale Roland Garrosa pobijedivši japanskog tenisera Keija Nishikorija sa 3:1, po setovima 2:6, 6:1, 7:6, 6:1.

"Danas nisam igrao odličan tenis, ali ovo je veliki korak za mene. Svako može da dobije meč kada dobro igra. Impresivnije pobjede su one kada ne igraš svoju najbolju igru. Sretan sam zbog toga“, rekao je Murray. 

Britanac će u polufinalu igrati protiv trećeg tenisera svijeta Stana Wawrinke, koga je nadigrao u istoj fazi prošlogodišnjeg izdanja drugog Grand Slama sezone. 

"Prošle godine je Stan odlično ušao u meč. Ja sam imao problema na nekim mečevima na tom turniru, ali sam taj protiv Wawrinke odigrao fantastično i pobijedio. Moram da ponovim to i ove godine. On odlično igra, nije izgubio nijedan set. Biće to zanimljiv i težak meč“, poručio je Murray. 

On je dodao da će duel sa Švicarcem dočekati spreman.

"Odlično se osjećam fizički. Današnji meč nije bio izrazito dug i nije bilo mnogo dugih udaraca. U normalnim okolnostima imamo mnogo dugih poena, ali to danas nije bio slučaj. Pripisujem to današnjim uslovima i jakom vjetru. Zbog toga nije bilo dugih udaraca, ritam je izostao“, zaključio je Murray. 

Polufinalni duel Andyja Murray i Stana Wawrinke na rasporedu je u petak od 11 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi