Murray, ipak, nastupa u Kneževini

Počinje prvi ovosezonski Masters na šljaci

Murray, ipak, nastupa u Kneževini

Direktor Mastersa u Monte Carlu Željko Franulović najavio je da će Andy Murray nastupiti na turniru.

Prvi reket svijeta je zbog povrede lakta propustio turnir u Miamiju, ali će prema riječima Franulovića biti spreman za prvi ovogodišnji Masters na šljaci.

Podsjetimo, nastup u Kneževini ranije su otkazali Roger Federer, Kei Nishikori, Nick Kyrgios, Gael Monfils, Richard Gasquet i Miloš Raonić.

"Veoma sam srećan zbog rezultata koje je Federer postigao ove sezone, ali šteta je što neće biti sa nama u Monte Carlu. Ali mi ćemo imati ove godine Murraya, Đokovića i Wawrinku, tri prvoplasirana igrača sa ATP liste, kao i Nadala, osvajača čak devet titula i branioca trofeja. Vrlo smo uzbuđeni zbog te liste učesnika", rekao je Franulović.

Masters u Monte Carlu na programu je od 16. do 23. aprila.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi