Murray jedva, Federer i Berdych rutinski
Foto: EPA

Poznati svi učesnici 1/16 finala US Opena

Murray jedva, Federer i Berdych rutinski

Sinoć je na US Openu odigran veliki broj mečeva, nakon kojih smo saznali sve učesnike šesnaestine finala ovog prestižnog Grand Slama.

Roger Federer je bez ikakvih problema savladao Belgijanca Darcisa sa 3:0. Po setovima je to izgledalo veoma ubjedljivo: 6:1, 6:2 i 6:1. Federeru je za pobjedu bilo potrebno sat i dvadeset minuta, a u narednom krugu će se sastati sa Kohlschreiberom.

Većih poteškoća nije imao ni Tomas Berdych, koji je također bez izgubljenog seta slavio nad Melzerom. Češki teniser se mučio jedino u prvom setu, u kojem je slavio nakon tie-breaka, da bi u preostala dva sigurno došao do pobjede (6:1 i 6:3).

Francuski teniser Adrian Mannarino bio je na korak od senzacije protiv Andyja Murraya. Trideset i peti igrač na ATP listi je vodio sa 2:0 u setovima protiv jednog od najboljih tenisera današnjice, ali je na kraju ipak doživio poraz.

Murray se u trećem setu probudio, i rezultatom 6:1 pokazao protivniku šta ga čeka do kraja meča. U istom ritmu je Britanac nastavio i u posljednja dva seta (6:3 i 6:1), pa je tako izborio plasman dalje i duel sa Belluccijem.

Što se tiče ostalih rezultata, Tomić je bio bolji od Hewitta, Anderson od Krajiceka, Garcia-Lopez od Mahuta, dok je Istomin morao predati meč protiv Thiema.

US Open:

Bedene A. (Gbr) - Young D. (Usa) 1:3
Mahut N. (Fra) - Garcia-Lopez G. (Esp) 1:3
Mannarino A. (Fra) - Murray A. (Gbr) 2:3
Isner J. (Usa) - Youzhny M. (Rus) 3:0
Istomin D. (Uzb) - Thiem D. (Aut) 0:2 (Predano)
Anderson K. (Rsa) - Krajicek A. (Usa) 3:0
Kohlschreiber P. (Ger) - Rosol L. (Cze) 3:0
Tomic B. (Aus) - Hewitt L. (Aus) 3:2
Berdych T. (Cze) - Melzer J. (Aut) 3:0
Haase R. (Ned) - Gasquet R. (Fra) 1:3
Darcis S. (Bel) - Federer R. (Sui) 0:3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.