Murray: Johanna ima potencijal da osvoji Grand Slam

Najbolji teniser svijeta jasan

Murray: Johanna ima potencijal da osvoji Grand Slam

Prvi teniser svijeta, Britanac Andy Murray, smatra da njegova sunarodnica Johanna Konta može doći do Grand Slam trofeja.

"Ne vidim zašto ne bi mogla da osvoji Grand Slam titulu. Sada je ženski tenis postao uzbudljiviji za sve ostale iz vrha jer Serena nije tu. Niko nije siguran ko će napraviti iskorak u njenom odsustvu, jasno je da Johanna ima šansu", rekao je Murray.

Konta je sedma na WTA listi, a u karijeri je osvojila tri titule. Ove sezone najbolja je bila u Miamiju i Sydneyu.

"Šljaka joj nije omiljena podloga, ali na betonu i na travi nema razloga da se Konta ne bori za najveće titule i za vrh liste. Pred njom je nekoliko značajnih mjeseci", zaključio je Murray.

Polufinale Australian Opena iz 2016. je najbolji rezultat Konte na Grand Slamovima. Na Roland Garossu nikada nije uspjela da preskoči prvu stepenicu, dok je  na Wimbledonu stizala do drugog kola. Kada je u pitanju US Open, najbolji rezultat joj je plasman u osminu finala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi