Murray: Kritikovali su me zbog Mauresmo

Četvrto finale u Melbourneu za Murraya

Murray: Kritikovali su me zbog Mauresmo

Andy Murray je četvrti put u svojoj karijeri stigao do finala Australian Opena. Prije pet godina u polufinalu je savladao Marina Čilića, godinu kasnije u četiri seta je prošao Ferrera, dok je treći put u pet setova dobio Rogera Federera.

Danas je prošao Tomasa Berdycha, a ovo finale će biti njegovo prvo veliko od kako je Ivana Lendla zamijenio novim  trenerom, bolje rečeno trenericom, Francuskinjom Amelie Mauresmo.

"Danas sam se osjećao daleko bolje nego nakon prošlogodišnjeg poraza u četiri seta. Tada sam jedva stajao na nogama. Sada sam radio maksimalno na podizanju na fizičkoj spremi kako bih mogao da igram na ovaj način. Mnogi su kritikovali moju odluku da Amelie pružim priliku. Ja sada kažem kako je moj potez bio hrabar. Veoma sam zahvalan Amelie i vjerujem kako ću joj se odužeti vrlo brzo, već za par dana" naglašava Andy Murray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.