Murray: Moram prihvatiti činjenicu da se mučim

Prvi teniser svijeta iskren

Murray: Moram prihvatiti činjenicu da se mučim

D. Rakanović

Prvi teniser svijeta Britanac Andy Murray frustriran je što treći put ove sezone ima zdravstvenih problema. 

Britanac se u posljednje vrijeme muči sa formom, ali se nada da će se izvući iz krize. 

"Posljednjih mjeseci nisam igrao dobro. Imao sam i nekoliko problema. Moram da prihvatim činjenicu da se mučim i da potražim način da se sa tim izborim, a siguran sam da hoću. Kada će to biti, ne znam. Nadam se u narednih nekoliko dana. Ako ne, možda tokom sezone na travi. Iako je vrlo frustrirajuće, moram da uživam i u tome jer su i problemi ono što vodi dobrim vremenima. To će mi pomoći da brže prebrodim krizu", kazao je Murray.

Britanac drugi Grand Slam sezone dočekuje bolestan, te koristi antibiotike kako bi suzbio simptome virusa koje ima. 

"Naporno je jer je ovo već treći put u sezoni da sam morao da propustim treninge nekoliko dana, da moram da ležim u krevetu. Da budem iskren, takve stvari bi trebalo da se dešavaju i češće, s obzirom na to koliko putujemo i koliko je duga sezona. Definitivno sam imao sreće prethodnih godina. Sve će biti dobro kada turnir počne", poručio je Murray. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi