"Murray može prestići Đokovića"
Foto: EPA

Ivan Lendl optimističan

"Murray može prestići Đokovića"

Trener Andyja Murrayja Ivan Lendl je siguran da drugi igrač svijeta može preskočiti Novaka Đokovića i preuzeti prvo mjesto na ATP listi.

Andy Murray je jučerašnjom pobjedom nad Milošem Raonićem (3:0) osvojio Wimbledon i trenutno ima manje od 5000 poena zaostatka za Đokovićem. Kada se gleda samo ova godina, Murray za Novakom zaostaje 815 bodova.

"Murray i Đoković uvijek igraju neizvjesne mečeve koje odluči nekoliko poena. Da li može da osvoji ostale Grand Slamove, ne znam, ali dat ćemo sve od sebe. Mislim da Murray može prestići Đokovića", rekao je Ivan Lendl, te dodao:

"Važno mi je da imam igrača koji je koncentrisan. Cijeli tim je odradio sjajan posao ove godine, a Murray je na treninzima radio nevjerovatno kako bi se unaprijedio. Kolikoo će trajati naša saradnja? Još nismo razgovarali, odlučit ćemo uskoro".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi