Murray na korak od odbrane titule

Turnir u Londonu

Murray na korak od odbrane titule

Andy Murray savladao je Marina Čilića u polufinalu Queensa.

Britanac je danas slavio sa 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 6:3), čime je napravio još jedan iskorak ka odbrani titule u Londonu.

U prva dva gema teniseri su bili sigurni na svoj servis, da bi u trećem Murray iskoristio treću brejk loptu i došao do prednosti od 2:1. Hrvat je ubrzo mogao do izjednačenja, ali je ipak prokockao četiri brejk šanse. Murray se izvukao iz neugodne situacije, a potom u 9. gemu još jednom oduzeo servis rivalu za konačnih 6:3 u prvom setu.

Izjednačena borba u drugom setu vodila se do rezultata 3:3, da bi hrvatski teniser po prvi put u meču "brejknuo" Murraya i došao nadomak izjednačenja. Teniseri su zatim ljubomorno čuvali svoj servis, tako da se ušlo u treći set. 

Drugi reket svijeta pokazao je mnogo više u odlučujućem periodu igre. U uvodnim minutama Murray je stigao do vodstva od 3:0, što mu je bilo dovoljno kako bi rutinski priveo meč kraju.

Drugi polufinalni par čine Miloš Raonić i Bernard Tomic. Duel Kanađanina i Australijanca na programu je od 16.45 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi