Murray napravio veliki preokret i spriječio senzaciju

Gubio sa 2:0, pa pobijedio

Murray napravio veliki preokret i spriječio senzaciju

Andy Murray je nakon velike i neočekivano teške borbe ipak uspio savladati Radeka Stepaneka sa 3:2 u setovima i plasirati se u 2. kolo Roland Garrosa.

Britanac je početkom meča igrao veoma loše, pa je Stepanek poveo sa 2:0 u setovima. Čeh je u prva dva seta slavio identičnim rezultatom 6:3 i približio se velikoj senzaciji.

Murray je u trećem setu pokazao Stepaneku da se i on pita za nešto u ovom meču. Drugi nosilac turnira je furiozno za 22 minute igre razbio Stepaneka sa 6:0, da bi u narednom setu rezultatom 6:3 poravnao rezultat 2:2. 

U odlučujućem, petom setu Murray i Stepanek su vodili veliku bitku sve do jedanaestog gema, kada je Britanac nappravio brejk i poveo sa 6:5. Nakon toga, Murray je iskoristio svoj servis i najzad napokon došao do pobjede u meču koji je trebao biti završen još sinoć.

Murrayjov protivnik u drugom kolu će biti Bourgue.

Roland Garros:

Murray - Stepanek 3:2 (3:6, 3:6, 6:0: 6:3, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi