Murray: Nisam mislio da ću završiti meč kod 3:5

Britanac nakon meča

Murray: Nisam mislio da ću završiti meč kod 3:5

Britanski teniser i prvi reket svijeta Andy Murray plasirao se jučer u 4. kolo Wimbledona nakon što je u veoma teškom meču pobijedio Italijana Fabia Fogninija sa 3:1 u setovima.

Murray je imao zaostatak u četvrtom setu od 5:3, ali ipak se nije predavao i uspio je da preokrene set u svoju korist i da ostvari pobjedu.

"Kada sam imao zaostatak 5:3, nisam vjerovao da ću završiti meč. Vjerovao sam da će biti peti set. Ipak, bilo je odlično vratiti se i završiti meč. Na kraju krajeva, bilo je veoma mračno. Ne znam kada smo tačno završili, ali bilo je mračno", rekao je Murray pa nastavio:

"Nisam se kretao dobro kao u prva dva meča, sve je bilo potpuno drugačije. Nisam mogao da uđem u ritam, a onda se Fognini oslanjao na zadnji dio terena. Osjećao sam da imam balans, ali nisam se kretao dobro", rekao je Murray.

Podsjetimo da će on u četvrtom kolu igrati protiv Benoita Pairea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi