Murray odbranio titulu u Londonu

U finalu savladao Raonića

Murray odbranio titulu u Londonu

Britanski teniser i drugi reket svijeta Andy Murray odbranio je titulu na ATP turniru u Londonu nakon što je u finalu savladao Miloša Raonića 2:1 u setovima.

Prvi set ovog meča protekao je u izjednačenoj igri s obje strane pa se otišlo u taj brejk. Tamo se nešto boje snašao Kanađanin koji je slavio sa 7:5 i poveo 1:0.

Nastavak meča donio je ipak mnogo bolju igru Murrayja koji je u drugom setu napravio dva i pretrpio jedan brjk što mu je bilo odvoljno da osvoji set sa 6:4. 

Posljednji set Murray je sjajno otvorio te je odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. Do kraja je još jednom oduzeo servis Raoniću i set dobio sa 6:3.

Ovo je Murrayju ukupno peta titula u Queens Clubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi