Murray okončao saradnju sa Lendlom
Foto: Andy Murray (lijevo) i Ivan Lendl (desno) (EPA)

Kraj saradnje

Murray okončao saradnju sa Lendlom

Škotski teniser Andy Murray prekinuo je saradnju sa češkim trenerom Ivanom Lendlom

Murray iza sebe ima katastrofalnu sezonu, odnosno vjerovatno najgoru u profesionalnoj karijeri jer je osvojio samo jedan turnir i to onaj u Dubajiu. 

Britanac ne igra već nekoliko mjeseci zbog problema sa povredom, a saopštio je da je raskinuo saradnju sa dosadašnjim trenerom. 

"Ivanu sam zahvalan za svu pomoć koju mi je pružao u prethodnim godinama. Imali smo mnogo uspjeha i dosta smo kao tim naučili", rekao je Murray. 

Podsjetimo, Britancu sada slijede pripreme za početak nove sezone u kojoj će mu biti cilj da se vrati na sami vrh ATP liste. On se trenutno nalazi na 16. poziciji ATP liste jer je izgubio dosta bodova obzirom da nije igrao još od Wimbledona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi