Murray: Ovo je najbolji meč od starta turnira

Britanski teniser nakon prolaska u četvrtfinale RG

Murray: Ovo je najbolji meč od starta turnira

D. Rakanović

Prvi igrač svijeta Andy Murray izjavio je da je zadovoljan kako trenutno igra na drugom Grand Slamu sezone.

Britanac je igrao u lošoj formi u prethodnom periodu, tako je bilo i u prvom kolu Roland Garrosu, ali u nastavku turnira je igrao sve bolje, a danas je lako došao do četvrtfinala savladavši Rusa Karena Khachanova.

"Ovo je najbolji moj meč od starta turnira. Uslovi su bili teški, bilo je dosta vjetra. Osjećam da igram sve bolje, mnogo sam bolji nego prije deset dana. Sretan sam kako trenutno igram", rekao je Murray nakon plasmana u četvrtfinale. 

Njegov rival u borbi za četvrtfinale biće Kei Nishikori koji ga je eliminisao na US Openu prošle godine.

"Izgubio sam od Keija na US Openu. On igra veoma dobro na šljaci. Odličan je i sa forehand i sa backhand strane, dobro se kreće, brz je. Biće svakako teško", rekao je Murray. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi