Murray pobjednik u Miamiju
Murray sve bliži Đokoviću

Pobjedom Škota završen turnir u Miamiju

Murray pobjednik u Miamiju

M. Maksimović

Škot Andy Murray je pobjednik ATP turnira u Miamiju. U finalu ovog 4,500,000 dolara vrijednog
turnira, Murray je u dva seta savladao Novaka Đokovića 6-2, 7-5. Ovim trijumfom, Murray je stigao do
trećeg naslova ove godine, ukupno 11 u karijeri.

Finale ovog velikog turnira trajalo je 102 minute, Murray je imao čak 11 break prilika, od čega je njih pet iskoristio dok je Đoković od pet break šansi tek dvije pretvorio u gem. U prvom setu je Murray dominirao, break za 1-0, pa break za 3-0, pa je sa duplim breakom uzeo set 6-2. U tom prvom setu je Murray odlično servirao dok je Đoković bio neprepoznatljiv.

Ništa bolja situacija nije izgledala za Đokovića na početku drugog seta. Tri break lopte je Novak spasio
na svom servis gemu. četvrtu nije, pa je Murray opet napravio break. Za razliku od prvog seta, ovaj put se Đoković vratio. Prvo ri break, pa servis gem, pa break za 3-1. Imao je Đoković 4-1, 5-3 i dvije set lopte. Dobar retern i dvostruka servis greška Đokovića, vraćaju u život Murraya.Do kraja Đoković nije uhvatio niti jedan gem, Murray je otišao do kraja.

Sada nakon trijumfa u Miamiju, Andy Murray zaostaje za Novakom Đokovićem 170 bodova. Slijedi
sezona turnira na zemljanoj podlozi, pa ćemo vidjeti ko će se bolje snaći.

Rezultat finala:
Andy Murray (VB,4) - Novak Đoković (Srb,3) 6-2,7-5
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.