Murray pobjednik Wimbledona!
Foto: EPA

Drugi naslov za Škota

Murray pobjednik Wimbledona!

E. Škorić

Andy Murray pobjednik je ovogodišnjeg Wimbledona, nakon što je u finalu pobijedio Miloša Raonića sa 6:4, 7:6, 7:6.

Murray je očekivano stigao do novog trofeja u Wimbledonu, a Raonić nije uspio da priredi novo iznenađenje nakon što je u polufinalu savladao Rogera Federera.

Koban za Kanađanina crnogorskih korijena bio je sedmi gem u prvom setu, kada je Murray napravio brejk, poveo sa 4:3, a na kraju dobio set sa 6:4.

U drugom setu su obojica imali nekoliko brejk šansi, ali nisu ih iskoristili, pa se igrao takozvani 13. gem. U mini-brejku Murray puno bolji, dolazi do velike prednosti od 2:0 u setovima.

Raonić je je u petom gemu trećeg seta imao dvije brejk šanse i oba puta se Škot vratio. Kao i u drugom, i u trećem setu se igrao taj-brejk i bio je sretniji za Murrayja.

Za Murrayja ovo je drugi naslov u Wmbledonu, kojeg je osvojio prvi put prije tri godine. Ujedno mu je ovo treći Grand Slam naslov. 

Wimbledon, muškarci, finale:
Murray - Raonić 6:4, 7:6, 7:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti