Murray: Poraz nije dobar, ali ne mora mnogo značiti

Britanac nakon poraza

Murray: Poraz nije dobar, ali ne mora mnogo značiti

Britanski teniser Andy Murray eliminisan je jučer šokantno u prvom meču na ATP turniru u Queen'su od Australca Jordana Thompsona sa 2:0 u setovima.

Murray je nakon ovog poraza poručio da on ne mora ništa da znači, ali da svakako nije pozitivna stvar.

"Da, jeste pomalo razočaravajuće. Nije ovo idealan scenario pred Wimbledon, ali neki momci su na Wimbledon odlazili također bez mnogo pobjeda na travi. Novak mnogo puta nije igrao nijedan turnir na travi prije Wimbledona, pa je odigrao sjajan turnir tamo. Događala se takva situacija još mnogo puta u prošlosti. Ovo ne garantuje da neću igrati dobro na Wimbledonu, ali svakako da bi mi daleko više koristilo da sam odigrao još neki meč na travi. To je uvijek bio slučaj za mene", rekao je Murray nakon poraza.

Podsjetimo, Murray je turniru u Queen'su osvajao čak pet puta, a ove godine će na Wimbledonu braniti titulu i čak 2000 ATP poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi