Murray posljednji polufinalist Roland Garrosa

Bolji od Ferrera

Murray posljednji polufinalist Roland Garrosa

E. Škorić

Britanac Andy Murray protivnik je Novaku Đokoviću u polufinalu Roland Garrosa.

Murray je u drugom današnjem četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske savladao Davida Ferrera u tri seta (7:6, 6:2, 5:7, 6:0).

Duel trećeg i osmog igrača svijeta donio je malo više uzbuđenja nego onaj između Đokovića i Rafaela Nadala.

Čak šest brejkova viđeno je u prvom setu. Murray je imao tri, David tri, ali je u tajbrejku Britanac bio daleko uspješniji, te je iskoristio jednu od četiri set lopte.

Drugi set bio je poprilično lagan za Murrayja, koji je brejkovima u četvrtom i osmom gemu stigao do sigurne prednosti od 2:0 po setovima. Ferrer se probudio u trećem setu, napravio brejk više (2:1) u odnosu na Britanca.

No, Ferrerova igra iz trećeg nije bila ni približno dobra u četvrtom setu. Murray je bez previše muke stigao do 5:0 prednosti. Imao je Murray dvije meč lopte, ali je Ferrer na kraju osvojio gem za kakvu-takvu nadu. Ipak, već u sljedećem gemu Murray ovjerava pobjedu i zakazuje duel s Đokovićem.

Britanca čeka težak meč u polufinalu, a u drugom se sastaju Stan Wawrinka i Jo-Wilfried Tsonga.

Roland Garros, četvrtfinale, muškarci:
Andy Murray - David Ferrer  3:1 (7:6, 6:2, 5:7, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti