Murray preko Edmunda do polufinala

ATP London

Murray preko Edmunda do polufinala

Britanski teniser Andy Murray plasirao se u polufinale ATP turnira u Londonu nakon što je danas slavio sa 2:1 u setovima protiv sunarodnjaka Kylea Edmunda.

Murray je nešto bolje otvorio meč te je u trećem gejmu napravio brejk i poveo sa 2:1. Ipak, Edmund  se u meč vraća već u narednom gejmu i vraća brejk za 2:2. Murray do kraja seta još jednom oduzima servis protivniku i set dobija rezultatom 6:4.

Nastavak meča donio je nešto bolju igru Edmunda koji je u drugom setu napravio dva brejka i pretrpio jedan te je set osvojio sa 6:3 i poravnao na 1:1.

U odlučujućem setu Murray je ubacio u brzinu više i sa dva brejka set riješio u svoju korist sa 6:1 što mu je osiguralo susret protiv Marina Čilić u polufinalu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi