Murray preko Isnera do četvrtfinala

Britanac rutinski slavio

Murray preko Isnera do četvrtfinala

Britanski teniser i drugi nosilac na ovogodišnjem Roland Garrosu Andy Murray plasirao se u četvrtfinale nakon pobjede protiv Amerikanca Johna Isnera.

Prvi set prošao je u veoma neizvjesnoj borbi. Ni jedan teniser nije uspio da napravi brejk pa se otišlo u 13. gejm gdje se bolje snašao Murray koji je slavio sa 11:9 i poveo 1:0.

Drugi set je također donio veliku borbu, a jedini brejk napravio je Murray u desetom gejmu za 2:0. U trećem setu Britanac je napravio brejk na vrijeme i bez problema meč priveo kraju sa konačnih 6:3.

Murray u četvrtfinalu čeka boljeg iz meča Gasquet-Nishikori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi