Murray preko Mullera do osmine finala, Čilić ubjedljiv
Foto: EPA

ATP Monte Carlo

Murray preko Mullera do osmine finala, Čilić ubjedljiv

Prvi reket svijeta Andy Murray morao je dobro da se oznoji kako bi se plasirao u osminu finala Monte Carla.

Britanac je za protivnika u drugom kolu imao Luksemburžanina Gillesa Mullera, kojeg je savladao nakon velike borbe sa 2:0 u setovima (7:5, 7:5).

Već na startu Murray je pretrpio brejk, a Muller, trenutno 28. na ATP listi, svoj servis je ljubomorno čuvao sve do 10. gema. Tada je britanski teniser iskoristio treću brejk loptu, a potom osvojio dva gema u nizu za vodstvo u setovima.

Kao i u prvom setu, Murray je na početku druge dionice izgubio svoj servis, ali je uzvratio istom mjerom već u narednom gemu. Izjednačena borba vođena je do 12. gema, kada prvi reket svijeta pravi brejk i dolazi do trijumfa.

U borbi za četvrtfinale Murray će igrati protiv Španca Alberta Ramosa Vinolasa, koji je danas iz daljeg takmičenja izbacio Carlosa Berlocqa iz Argentine (6:2, 6:2).

Dalje je prošao i Nijemac Alexander Zverev. On je u dva seta savladao Španca Feliciana Lopeza (6:0, 6:4), pa će u osmini finala igrati protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju Rafael Nadal i Kyle Edmund.

Hrvatski teniser Marin Čilić bio je bolji od Francuza Jeremyja Chardyja (6:3, 6:0). Čilića sad očekuje duel sa Čehom Tomasom Berdychom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi