Murray preko Pouillea do finala

ATP Dubaji

Murray preko Pouillea do finala

Britanski teniser Andy Murray plasirao se u finale ATP turnira u Dubajiu nakon današnje pobjede protiv Francuza Lucasa Pouillea sa 2:0 u setovima.

Prvi set obilježen je sa mnogo brejkova, čak pet. Murray je prvi oduzeo servis protivniku, ali kasnije pretrpio dva vezana brejka pa je Pouille poveo sa 4:3. Ipak, Murray se uspio vratiti pa je on kasnije bio taj koji je dva puta oduzeo servis protivniku te je prvi set osvojio sa 7:5.

Drugi set nije donio ni blizu toliko uzbuđenja kao prvi jer je Murray bez problema slavio sa 6:1. Britanac je napravio dva brejka i to u drugom i četvrtom gejmu i bilo je jasno da će se plasirati u veliko finale.

Tamo ga čeka Španac Fernando Verdasco koji je nešto ranije u toku dana pobijedio Holanđanina Robina Haasea koji je jučer izbacio našeg Džumhura. Verdasco je danas slavio sa 2:1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi