Murray preko Tsonge do nove titule

ATP Beč

Murray preko Tsonge do nove titule

Britanski teniser Andy Murray osvojio je titulu na ATP turniru u Beču nakon današnje pobjede protiv Jo-Wilfried Tsonge sa 2:0 u setovima.

Murray je odlično otvorio meč te je odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. Do kraja prvog seta Britanac je uspio zadržati svoj servis pa je na kraju slavio sa 6:3 i poveo 1:0.

Drugi set je počeo gotovo identično jer je Murray ponovo odmah napravio brejk, ali Tsonga je uspio da uzvrati u osmom gemu i izjednači na 4:4.

Kasnije se ušlo u taj brejk, a tamo se bolje snašao Murray koji je slavio ssa 8:6 te uspio da riješi meč u svoju korist i osvoji novu titulu ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi