Murray: Prvo mjesto nije daleko, ali ne zavisi sve od mene

Nakon titule u Šangaju

Murray: Prvo mjesto nije daleko, ali ne zavisi sve od mene

Pobjedom u finalu Šangaja Andy Murray je došao do šeste titule u sezoni, a 41. u karijeri.

Drugi igrač svijeta istovremeno je smanjio zaostatak za vodećim Novakom Đokovićem, i on će od ponedjeljka iznositi gotovo 2.500 bodova.

Na prvi pogled velika razlika, ali kada se uzme u obzir da Đoković do kraja sezone brani još 2.300 bodova, Murray sa razlogom može razmišljati o čelnoj poziciji.

"Moj cilj je da pokušam ove godine doći do prvog mjesta na ATP listi. Da bih uopšte imao šanse, moram da pobjeđujem u svakom meču. Isto tako ne zavisi sve od mene, mnogo toga se pita i Novak", rekao je Murray a potom dodao:

"Dakle nije sve u mojim rukama. Mislim da nije realno da to učinim u 2016. Daću sve od sebe kako bih napravio dobru podlogu za početak naredne sezone".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi