Murray: Razočaravajuće je kada izgubite na Wimbledonu

Britanski teniser

Murray: Razočaravajuće je kada izgubite na Wimbledonu

D. Rakanović

Britanski teniser Andy Murray izjavio je da je tužan zbog ispadanja sa Wimbledona. 

Prvi teniser svijeta je u četvrfinalu poražen od američkog tenisera Sama Querreyja sa 3:2, po setovima 3:6, 6:4, 6:7, 6:1, 6:1.

"Mislim da sam imao svoje prilike u prva tri seta. U drugom setu sam čini mi se imao 4:3 i nakon toga sam dva puta izgubio gem na svoj servis. To se pokazalo kao veoma važan dio meča. Uspio sam da dobijem treći servis. Možda sam mogao i da ja završim meč u tri seta da sam osvojio drugi set. Sam je servirao fenomenalno na kraju duela, opustio je ruku i sjajno je ubacivao lopticu. Nisam tu mnogo toga mogao da uradim", rekao je Murray. 

On je imao riječi hvale za Amerikanca. 

"Igra veoma dobro, agresivno od starta turnira. Pritom, kada servira dobro i odservira 25 asova to mu omogućava da igra daleko slobodnije, pa je danas izlazio daleko više na mrežu u odnosu na neke ranije susrete u prošlosti. Još kad tako veliki momak izađe na mrežu.. Mislim da u tome leži ključ našeg meča", rekao je Murray. 

Britanac se od prvog meča Wimbledona borio sa povredom kuka. 

"Znao sam da neću previše naškoditi sebi ako ipak budem igrao, sve vrijeme smo tražili kratkotrajno rješenje kako bi mogao da nastupim na Wimbledonu. Želite da igrati na svim Grand Slamovima i date sve od sebe na njima. Uspio sam da odigram nekoliko mečeva bez problema, ali svakako da je razočaravajuće kada izgubite ovdje. Postojala je šansa da odem do kraja, pa se može reći da sam veoma tužan zbog toga", zaključio je Murray. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi