Murray: Šarapovu ćemo gledati na Wimbledonu

Najbolji teniser svijeta smatra

Murray: Šarapovu ćemo gledati na Wimbledonu

Prvi reket svijeta, Britanac Andy Murray, vjeruje da Marija Šarapova može pružiti dobre partije na narednim turnirima i tako se naći u glavnom žrijebu Wimbledona.

Šarapovoj je nakon isteka 15-mjesečne suspenzije uručena specijalna pozivnica za turnir u Stuttgartu, što je Ruskinja sjajno iskoristila i dogurala do polufinala.

Trenutno je 262. igračica svijeta sa 185 bodova, a sada je očekuju nastupi u Madridu i Rimu. 

"Smatram da postoje velike šanse da organizatori Wimbledona uruče Šarapovoj pozivnicu za kvalifikacije. Mislim da treba da sačekamo i vidimo šta će se dogoditi jer postoji mogućnost da bude i u glavnom žrijebu nakon turnira u Madridu i Rimu", rekao je Britanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi