Murray savladao Bautistu za trofej u Šangaju

Odlična sedmica za Britanca

Murray savladao Bautistu za trofej u Šangaju

Britanac Andy Murray osvojio je titulu na Masters turniru u Šangaju, pošto je u finalnom duelu bio bolji od španskog tenisera Roberta Bautista-Aguta (7:6, 6:1).

Španac je nakon trijumfa nad Novakom Đokovićem pružio još jednu dobru partiju, međutim, to nije bilo dovoljno kako bi se savladao drugi igrač svijeta.

U prvom setu Murray je mogao mnogo ranije da završi posao. Britanac je imao tri set lopte pri vodstvu 5:4, ali je Bautista-Agut uspio da se vrati u igru, a potom i da izbori taj-brejk.

Dodatni gem u potpunosti je pripao Andyju, koji je ovaj period igre dobio rezultatom 7:1.

U sjajnom ritmu Britanac je okončao uvodni set, a još bolju igru pružio je u drugoj dinoci.

Bautista je pokušavao na sve načine da se suprostavi britanskom teniseru, ali je do kraja meča uspio da osvoji samo jedan gem.

Murray će od ponedjeljka biti bogatiji za 640 ATP bodova jer je prošle godine zaustavljen u polufinalu. Drugi igrač svijeta tako će znatno smanjiti zaostatak za Novakom Đokovićem, koji nije uspio da odbrani titulu u Šangaju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi