Murray se mučio, ali pobijedio Kližana

Roland Garros, drugo kolo

Murray se mučio, ali pobijedio Kližana

Britanski teniser Andy Murray plasirao se u treće kolo Roland Garrosa nakon današnje pobjede protiv Martina Kližana iz Slovačke sa 3:1 u setovima.

Bio je ovo veoma težak meč za prvog tenisera svijeta jer je Kližan odigrao sjajno, ali na kraju ipak nije imao snage da napravi iznenađenje. Prvi set mu je pripao rezultatom 7:6, ali Murray se od tog trenutka uozbiljio i uzeo stvari u svoje ruke.

S druge strane, Kližan je počeo da griješi, a izgubio je i dosta snage jer je većinom snažnim udarcima pokušavao praviti pritisak na Britanca. Murrayju su pripala naredna dva seta rezultatom 6:2, a u četvrtom je viđena velika borba iz koje je Murray izašao kao pobjednik te je slavio u taj brejku sa 7:3.

Britanac će u trećem kolu igrati protiv Argentinca Juana-Martina del Potra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi