Murray se mučio, loš dan za Francuze u Rotterdamu
Foto: EPA

ATP Rotterdam

Murray se mučio, loš dan za Francuze u Rotterdamu

E. Škorić

Šesti igrač svijeta Andy Murray propisno se namučio da bi izborio četvrtfinale ATP turnira u holandskom gradu Rotterdamu...

Murray je u drugom kolu turnira u Rotterdamu tek u tri seta pobijedio Dominica Thiema, Austrijanca iz kvalifikacija, koji je trenutno 113. na ATP listi. 

Škot je u prvom setu slavio sa 6:4, ali je neočekivano, sa 6:3, izgubio drugi set. U trećem je, pak, bio siguran (6:3). Tako će Murray, drugi nositelj turnira, u četvrtfinalu, u petak, igrati protiv hrvatskog tenisera Marina Čilića.

Bit će to jedanaesti ogled dvojice teisera, a Britanac je u prethodnih deset izgubio samo jednom. 

Nijemac Philipp Kohlschreiber je sa 7:5, 7:5 savladao Francuza Richarda Gasqueta, četvrtog nositelja. 

Argentinac Juan Martin Del Potro, prvi nositelj, bio je siguran protiv Paul-Henrija Mathieua (6:2, 7:6), Čeh Tomaš Berdych je očekivano savladao Francuza Nicolasa Mahuta sa 6:4, 6:3. Iskusni Nijemac Tommy Haas izgubio je od Poljaka Jiržija Janowicza sa 6:4, 6:4. U prvom meču današnjeg programa drugog kola, koji je odigran još prije podne, Latvijac Ernests Gulbis je izbacio osmog nositelja na turniru, Bugarina Grigora Dimitrov, kojeg je savladao sa 6:4, 7:6.

Domaći predstavnik Igor Sijsling je uz podršku navijača u dva seta, sa 6:1, 6:2, izbacio Nijemca Michaela Berrera. Jedino je, dakle, Kohlschreiber od tri njemačka tenisera prošao dalje, dok su sva tri francuska predstavnika ispala.

ATP Rotterdam, 2. kolo:
Gulbis - Dimitrov (8) 6:4, 7:6
Murray (2) - Thiem 6-4, 3-6, 6-3
Janowicz - Haas (6) 6:4, 6:4
Berdych (3) - Mahut 6:4, 6:3
Del Potro (1) - Mathieu 6:2, 7:6
Kohlschreiber - Gasquet (4) 7:5, 7:5
Sijsling - Berrer 6:1, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.