Murray slomio Robreda tek nakon tri sata

Nakon Beča uzeo i Valenciju

Murray slomio Robreda tek nakon tri sata

Andy Murray se grčevito bori za mjesto koje vodi na završni turnir u Londonu. Prošle sedmice je slavio u Beču, ove sedmice u Valenciji. Večeras je u finalu 1,61 miliona eura vrijednog turnira nakon velike borbe uspio slomiti iskusnog Tommyja Robreda 3-6, 7-6 (7), 7-6 (8).

Meč je bio pravi maratonac, otišao je preko tri sata (tri sata i 20 minuta), što nije čest slučaj kada se govori o mečevima koji se igraju u dva dobivena seta. Robredo je dobio prvi set 3-6, ali je opet na kraju morao potpisati poraz baš kao što je bio slučaj u u finalu Shenzhena.

U drugom setu je Murray propustio break prednosti nakon čege se morao spašavati u tie breaku. Robredo je imao jednu meč loptu na 5-6, drugu na 6-7, Murray je povezao tri poena zaredom. Murray je došao do meč lopte kod 5-4 u trećem, nakon čega je opet opasno živio u tie breaku. Robredo je počeo propuštati svoje prilike, jednu, drugu, treću, nakon čega je kažnjen kod 9-8. Murray je u Valenciji stigao do 31. turnira u karijeri, te trećeg ove godine nakon što je pobijedio u Beču i Shenzhenu.

Finale:
Andy Murray (VBR, 3) - Tommy Robredo (Spa) 3-6, 7-6 (7), 7-6 (8)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije