Murray: Šta mogu, jedino raditi još više

Nakon još jednog poraza od Đokovića

Murray: Šta mogu, jedino raditi još više

Amelie Muuresmo je u svojoj karijeri osvojila 24 turnira, dvije Grand Slam titule je dohvatila na Australian Openu i Wimbledonu. Nakon što je andy Murray zaključio svoju saradnju sa Ivanom Lendlom, izabrao je upravo Mauresmo na veliko iznenađenje poznavatelja tenisa.

Sa Mauresmo je Murray došao do finala Australian Opena, igrao je polufinale Indian Wellsa, finale Miamija. U sva tri slučaja neprelazna prepreka je bio Novak Đoković.

"U nekim mečevima sam imao osjećaj da pratim njegov ritam, ali nedovoljno. Novak je uvijek dovoljno spreman, problema ima kada je nešto veća vlažnost, ali je u finalu Miamija pokazao još jednom zašto je najbolji na svijetu. Ono što mogu reći za sebe, ja trenerim najbolje što mogu i sve što mogu reći u ovom trenutku jedino mi preostaje da radim još više" kaže Andy Murray koji je izgubio posljednjih sedam mečeva zaredom protiv Đokovića.

"Za razliku od Indian Wellsa, Murray je odigrao meč. Još uvijek ima stvari na kojima mora raditi. Nismo daleko, ali moramo nastaviti raditi. Ovi poraza Andyja samo mogu da motivišu, da ponudi i više preko svoje granice" naglasila je Amelie Mauresmo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.