Murray u 3. kolu US Opena

Sigurna pobjeda

Murray u 3. kolu US Opena

Drugi igrač svijeta rutinski je savladao Marcela Granollers-Pujola (6:4, 6:1, 6:4) u drugom kolu posljednjeg Grand Slama sezone.

Uzbudljiv tenis viđen je u prvom setu. Ovaj dio igre pripao je Britancu nakon 68 minuta velike borbe. U nastavku je Andy pojačao ritam, te je u potpunosti nadigrao 45. igrača na ATP listi.

Treba spomenuti da je britanski teniser zabilježio 11 vinera više (34/23), ali i manji broj neiznuđenih grešaka (47/28).

Murrayu je ovo bila sedma pobjeda u osmom odmjeravanju snaga sa Špancem.

Protivnik drugog reketa svijeta u šesnaestini finala biće bolji iz okršaja Lorenzi - Simon.

Zbog kiše u New Yorku, za sada je završen još samo jedan meč u muškoj konkurenciji. Francuz Nicolas Nahut bio je bolji od sunarodnika Paul-Henri Mathieua (6:4, 6:4, 6:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti