Murray u finalu AO i sve bliže Fredu Perryju

Britanac bolji od Berdycha

Murray u finalu AO i sve bliže Fredu Perryju

Britanski teniser Andy Murray plasirao se u finale Australian Opena nakon što je sa 3:1 u setovima savladao Tomasa Berdycha, a rezultat po setovima glasio je 6:7, 6:0, 6:3, 7:5.

Murray je uspio da preokrene meč, iako je prvi set izgubio u tie breaku i plasira se u četvrto finale Otvorenog prvenstva Australije.

Šesti teniser svijeta u borbi za titulu sastaće se sa boljim iz drugog polufinala u kojem igraju Novak Đoković i Stanislas Wawrinka.

Ovom pobjedom Murray je smanjio na 6-5 u međusobnim okršajima sa Čehom i onemogućio ga da se nađe u prvom Grand Slam finalu od 2010. godine. Murray je osigurao učešće u osmom Grand Slam finalu u karijeri, pa je sada samo jedan Britanac ispred njega - Fred Perry koji je igrao deset.

Australian Open, polufinale:
Murray - Berdych 3:1 (6:7, 6:0, 6:3, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.