Murray u polufinalu Australian Opena

Britanac bolji od Davida Ferrera

Murray u polufinalu Australian Opena

E. Čaušević

Britanski teniser Andy Murray izborio je plasman u polufinale Australian Opena.

Murray je bez većih problema stigao do polufinala Australian Opena nakon što je rano jutros u četvrtfinalu savladao španskog tenisera Davida Ferrera sa 3:1 u setovima (6:3, 6:7, 6:2, 6:3).

Britanac je sjajno otvorio meč i u uvodu je pokazao da se Ferrer danas neće dobro provesti. Nakon ranog breaka Murray je za nešto više od 45 minuta osvojio prvi set. U drugom setu Ferrer se uspio vratiti u meč, u ubjedljivo najdužem setu Španac je nakon tie-breaka slavio sa 7:6.

Ipak, to je bilo sve što je španski teniser danas uspio da uradi. Murray je treći set riješio sa samo dva izgubljena gema (6:2). U četvrtom setu Ferrer je davao zadnje atome snage da ostane u meču, ali nije uspio. Britanski teniser je nakon 42 minute slavio sa 6:3.

Murray će u polufinalu snage odmjeriti sa boljim iz duela Monfils - Raonić. Ovaj četvrtfinali meč igra se danas od 9:30 sati.

Australian Open, četvrtfinale:

Murray - Ferrer 3:1 (6:3, 6:7, 6:2, 6:3) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi