Murray: Vratit ću se kad budem 100 posto spreman

Britanski teniser

Murray: Vratit ću se kad budem 100 posto spreman

Britanski teniser Andy Murray je van terena od sredine ljeta, odnosno Wimbledona, a problem mu predstavlja povreda kuka.

Murray (30) je godinu počeo na prvoj poziciji ATP liste nakon što je prošle godine u finalu Završnog mastersa porazio Novaka Đokovića.

Ipak, sezona je za njega, baš kao i za Đokovića, počela katastrofalno. On je osvojio samo jednu titulu ove godine, a na Grand Slam turnirima mu je najbolji plasman polufinale Roland Garrosa. Ostvario je ove godine 25 pobjeda i upisao 10 poraza, a danas je odigrao egzibioni meč protiv Rogera Federera nakon kojeg je rekao da će se na teren vratiti samo kada bude sto posto spreman. 

"Danas sam igrao bolje nego u završnici Wimbledona i tokom priprema za US Open. Tada mi je i hodanje predstavljalo veliki problem. Kada se vratim na teren, možda neću biti u najboljoj formi, ali ću je vremenom postići. Vratit ću se samo kad budem 100 posto spreman, a vjerujem da ću u tome uspjeti", rekao je Murray pa dodao:

"Vjerovatno sam napravio grešku pokušavajući da se pripremim za US Open. To je posljednji Grand Slam u sezoni. Trenutno se nekada osjećam sjajno, a nekada i ne tako dobro. Ipak, idem polako".

Podsjetimo, Murray je tokom karijere osvojio tri Grand Slam turnira (Wimbledon dva puta i jednom US Open), dok je na Australian Openu i Roland Garrosu igrao finala pet puta, odnosno jednom. On je, zbog neigranja u posljednje vrijeme, pao na 16. poziciju ATP liste. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije