Murray za četvrtfinale Davis Kupa

Britanci poslali Japan kući

Murray za četvrtfinale Davis Kupa

D. Vejo

Pobjedom nad Nishikorijem od 3:2 po setovima 7:5, 7:6, 3:6, 4:6 i 6:3, drugi teniser svijeta Britanac Andy Murray je svoju zemlju odveo u četvrtfinale Davis Kupa. U Birminghamu je publika uživala u sjajnom tenisu koji je trajao skoro pet sati.

Ovo je bila treća pobjeda u kojoj je Andy učestvovao. Prvo je pobjedio u singlu protiv Taro Daniela kojeg je dobio u tri seta, dok je zajedno sa bratom Jamiem u isto toliko setova u subotu bio bolji od doubla japanske selekcije, Joshita Nishiokua i Jasutaku Uchiyame. Tim pobjedama su već nagovjestili koja reprezentacija prolazi dalje.

Pored Velike Britanije, prolaz dalje osigurala je i reprezentacija Srbije koja će od 15. do 17. jula biti protivnik Britancima u četvrtfinalu. Oni su sa 3:2 u ukupnom učinku bili bolji od reprezentacije Kazahstana. Konačnog pobjednika odlučio je Viktor Troicki koji je u posljednjem meču savladao Aleksandra Nedovyesova rezultatom 3:0, po setovima 6:2, 6:3, 6:4.

Plasman dalje osigurali su u Italija koja je bila bolja od Švajcarske, zatim SAD koji je savladao Australiju kao i Češka koja je u uzbudljivoj završnici porazili tenisere Njemačke, te Argentina i Francuska koje su bile bolje od Poljeske i Kanade.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi