Murray: Zabrinut sam zbog moje igre

Prvi reket svijeta frustriran

Murray: Zabrinut sam zbog moje igre

D. Rakanović

Prvi reket svijeta Britanac Andy Murray zaustavljen je u osmini finala Mastersa u Madridu. 

Britanac je izgubio od hrvatskog tenisera Borne Ćorića u dva seta (3:6, 3:6).

“Definitivno mislim da treba da budem zabrinut zbog moje igre. Nije uvijek loše izgubiti meč, ali ovoga puta je pitanje na koji se način izgubi, a to je razočaravajuće. Bio sam razočaran kada sam izgubio od Tima u Barceloni, ali sam osjećao da sam odigrao dobro i da sam uradio neke dobre stvari na terenu. Danas, to nije bio slučaj i to je zabrinjavajuće“, rekao je Murray poslije duela sa Hrvatom.

Britanac je dodao da danas nije mogao pronaći svoj ritam. 

“Većina stvari nije dobro funkcionisala. Od starta do početka. Nisam uspio da pronađem pravi ritam i nisam uspio da mu otežam nimalo. Samo sam nastavio da se iste stvari dešavaju. Nisam izgradio nijedan poen“, poručio je prvi reket svijeta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi