Murray: Želim da osvojim Australian Open

Britanac se nada lošijoj formi Novaka Đoković

Murray: Želim da osvojim Australian Open

E. Čaušević

Britanski teniser Andy Murray izjavio je da će mu biti potrebna forma koju trenutno ima Novak Đoković da osvoji Australian Open, te da odbrani titulu na Australian Openu.

Australian Open počinje sljedeće sedmice, a Murray je četiri puta izgubio u finalu ovog turnira, čak tri puta poražen je od prvog reketa svijeta Novaka Đokovića.

"Moraš se stalno truditi da učiš, gledati Novakove mečeve i pratiti ima li neku slabost koju možeš iskoristiti. On igra u sjajnoj formi, ali teško je očekivati da to potraje duži period", rekao je Murray.

Britanski teniser je prvo finale u Melburnu igrao 2010. godine kada je poražen od Rogera Federera, a 2011, 2013. i 2015. godine od njega je bolji bio Đoković. Također, Đoković brani tri od četiri titule na Grand Slam turnirima. Novak 2015. godine nije uspio osvojiti samo Roland Garros.

Murray je primoran da napusti pripreme u Melburnu jer se mora pridružiti svojoj supruzi u Londonu koja trenutno ima malih problema sa trudnoćom. On je dodao da je njegov prioritet u ovoj godini da osvoji Australian Open, te da odbrani zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Brazilu.

"Bio sam mnogo puta blizu da slavim u Melburnu i to je jedan od mojih glavnih ciljeva ove godine. Također, imam cilj da odbranim zlatnu medalju sa Olimpijade u Londonu. Za to će mi biti potrebna forma kakvu ima Đoković da sve ostvarim", dodao je Murray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi